Зеленський закликав Трампа публічно поділитися своїм мирним планом щодо України

Зеленський закликав Трампа публічно поділитися своїм мирним планом щодо України

Президент Володимир Зеленський закликав експрезидента США Дональда Трампа публічно поділитися своїми мирними планами, якщо у нього є спосіб покласти край війні між Україною та росією.

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю CNN.

Але він попередив, що будь-який мирний план, за яким Київ відмовляється від території, буде неприйнятним.

"Тож (якщо) ідея полягає в тому, як забрати частину нашої території і віддати путіну, це не формула миру", – сказав Зеленський.

Зеленський сказав, що планує зустрітися зі спікером палати представників Джозефом Маккарті під час поїздки до Вашингтона. Також під час візиту запланована його зустріч із президентом США Джо Байденом.

Відповідаючи на запитання про тих, хто скептично ставиться до надання Україні більшого фінансування, Зеленський сказав, що тим, хто не бачив війни зблизька, важко порівнювати внутрішні проблеми, такі як громадянські права чи енергетика, з екзистенційною загрозою, з якою стикається країна, яка піддається атаці.

"Так важко зрозуміти, коли ти на війні, а коли не на війні", – сказав Зеленський.

CNN нагадує, що Трамп під час травневої зустрічі з журналістами відмовився сказати, хто має перемогти у війні росії проти України, натомість заявив, що хоче припинити кровопролиття: "І я зроблю це за 24 години".

У неділю в ефірі NBC "Meet the Press" про те, чи дозволить ця угода путіну зберегти землю, яку він захопив, Трамп сказав: "Ні, ні. Я б уклав справедливу угоду для всіх. Ні, я б зробив це справедливо".

Трампа, якого тоді запитали, чи буде це перемогою для путіна, сказав: "Ви знаєте, це те, про що можна було домовитися. Тому що були певні частини, Крим та інші частини країни, які багато людей очікували, що можуть укласти угоду. Тож вони могли укласти угоду там, де зараз є менша територія, ніж уже захоплена росією, чесно кажучи".