“Так відбувається етноцид”, – Лисогор про вилучення українських книжок з окупованої Луганщини

“Так відбувається етноцид”, – Лисогор про вилучення українських книжок з окупованої Луганщини

Понад мільйон примірників російських книжок завезуть до бібліотек “лнр”. Українські книжки визнали екстремістськими та вилучили.

Про це повідомив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор.

“Ще не встигли окупанти роздати підручники з історії, переписані для дітей з “нових регіонів”, як за дорученням путіна до “республіки” прибула перша партія книг, нібито на замовлення бібліотек”, – зазначив він.

Повідомляється, що у “лнр” поставлять понад 400 тисяч примірників, у першій партії – понад 150 тисяч, та понад 160 найменувань книг, які були сформовані за потребами “республіканських” бібліотек.

Як заявили “у міністерстві культури”, у партії книг, що закуповується для “лнр”, багато “художньої” літератури, а також видань, які мають зберігатися у публічних бібліотеках для потреб “науковців”, роботи з кандидатськими та докторськими дисертаціями.

За словами керівника ЛОВА, літературу, яка має ознаки екстремістської, – тобто українські книжки, – вилучили з усієї території “республіки”. Її поновлять в тій же кількості за рахунок постачання книг за дорученням путіна.

Також 90 тисяч книг закуплять до кінця року у рамках реалізації національного проекту “культура у лнр”.

“Так відбувається етноцид. Звільнення від усього: засобів існування, можливості говорити рідною мовою, спілкуватись із рідними та читати улюблені книжки. путінський режим має відповісти за усі свої злочини!” – заявив Лисогор.

Нагадаємо, раніше Центр нацспротиву повідомляв, що росія хоче відкрити “дипломатичні представництва КНДР” у Луганську та Донецьку.