Колишніх держслужбовицю та банкіра з Луганщини підозрюють у колабораціонізмі

Колишніх держслужбовицю та банкіра з Луганщини підозрюють у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Сєвєродонецької та Щастинської окружних прокуратур Луганської області двом особам повідомили про підозру у колабораційній діяльності.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, мешканець Луганська, екскерівник місцевих відділень «Приватбанку» ще з 2014 року почав співпрацювати з окупаційною владою рф.

У 2015 році був «першим заступником директора державного банку лнр». Наразі обіймає посаду «першого заступника директора державної установи лнр «багатофункціональний центр надання державних та муніципальних послуг» у Луганську.

Інша підозрювана ‒ жителька Первомайська, ексдержслужбовиця.

Після повномасштабного вторгнення рф вона стала «головою ради жінок» при окупаційній адміністрації міста.

Взимку 2023 року загарбники призначили її «начальником відділення державної установи лнр «багатофункціональний центр надання державних та муніципальних послуг міста Первомайська».

Дотепер фігурантка організовує роботу вказаного підрозділу за законами «лнр». Крім того, жінка є членкинею ворожої політичної партії «єдина росія».

Підозрювані на займаних посадах взаємодіють з державними структурами рф у сфері надання послуг, оформляють та видають російські паспорти місцевому населенню.

Їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, експатрульній з Луганщини винесли вирок за колабораціонізм.