“Збір коштів для побратимів”: луганський прикордонник на протезі пройшов понад 30 км Карпатами (ВІДЕО)

“Збір коштів для побратимів”: луганський прикордонник на протезі пройшов понад 30 км Карпатами (ВІДЕО)

П'ятеро ветеранів на протезах пройшли понад 30 кілометрів Карпатами, здійнялися на Говерлу аби зібрати гроші для побратимів. Серед учасників походу військовослужбовець Луганського прикордонного загону Олексій Бурлаков.

Про це повідомляє 3 прикордонний загін імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

Ветерани, окрім спорядження, несли по 10 кілограмів піску. З кожним зібраним мільйоном вони скидали по одному кілограму.

"Для мене найбільше труднощів зайняв спуск. Похід був тяжкуватий, але ми зробили це, щоб допомогти нашим товаришам по службі. Ми йшли 5 з половиною діб, зранку вставали пили каву або чай та вирушали", – розповів Олексій.

Він отримав осколкові поранення під час мінометного обстрілу у березні 2022 року у боях за Кремінну.

За словами співорганізатора, волонтера та ветерана Олександра Швецова, окрім збору грошей, важливо було приклад для інших поранених: "Ще одна велика мета – це показати хлопцям і дівчатам, які зараз з такими ж самими пораненнями, з ампутаціями ноги, ніг, щоб вони знали, що на цьому життя не закінчується, що з цим можна жити, долати вершини і дороги не менше, ніж люди з обома ногами."

Нині, зібрали майже 8 мільйонів гривень з необхідних 10, які Благодійний Фонд Сергія Притули витратить на потреби п'яти підрозділів Сил Оборони, зокрема і Луганського загону: автомобілі, дрони, оптику та зв'язок. Збір ще триває.

Нагадаємо, раніше ми писали про волонтерку Ганну Рясну. Влітку 2022 року її команда відкрила шелтер для переселенців.