На Сумщині попрощалися з прикордонником, який загинув внаслідок боїв на Луганщині

На Сумщині попрощалися з прикордонником, який загинув внаслідок боїв на Луганщині

На Сумщині прикордонники провели в останню путь свого побратима Степана Краплича. Він помер 20 вересня через поранення, отримані під час виконання завдань у зоні проведення бойових дій на Луганщині.

Про це повідомляє Східне регіональне управління ДПСУ.

Степан Краплич народився 9 січня 1995 року в селі Пустоіванне, що на Рівненщині. У 2012 році він вступив до Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Після завершення навчання з 2016 року вже як офіцер проходив службу в підрозділах Сумського прикордонного загону.

У період 2022-2023 роках підрозділ, очолюваний капітаном Степаном Крапличем, брав активну участь у відсічі збройної агресії росії проти України в межах Харківської та Луганської областей, а також здійснював охорону та оборону державного кордону на Сумщині.

20 липня, в ході виконання бойового завдання в зоні проведення бойових дій в районі села Ковалівка Луганської області, капітан Степан Краплич дістав поранення.

«Як командир, капітан Степан Краплич завжди діяв впевнено, приймав виважені, розумні рішення, завжди дбав про підлеглих. Завдяки його мудрості та кмітливості було збережено не одне життя підлеглих військовослужбовців. Він був із тих воїнів, які завжди першими рвалися в бій, бо жив за переконанням, що сім’я та Україна – то найсвятіше. Його честь, сила і відвага завжди будуть прикладом невмирущої жаги і віри в Перемогу, адже він віддав найдорожче – своє життя за мир і спокій, за майбутнє наших дітей», – діляться побратими прикордонника.

Степану Крапличу назавжди залишилося 28 років. У нього залишилися дружина та донька.

Воїна відспівали у Свято-Георгіївському храмі у Сумах.

Нагадаємо, раніше на Одещині та Тернопільщині попрощалися з загиблими на фронті військовими з Луганщини.