На Одещині та Тернопільщині попрощалися з загиблими на фронті військовими з Луганщини

На Одещині та Тернопільщині попрощалися з загиблими на фронті військовими з Луганщини

Двоє військовослужбовців родом з Луганщини загинули у серпні на запорізькому напрямку.

Про це йдеться у повідомленнях Гірської та Попаснянської міських військових адміністрацій.

Так, Гірська МВА повідомила, що 26 серпня під час виконання бойового завдання загинув мешканець Гірської громади Артем Махортов.

Артем народився 14 березня 1988 року у Золотому. Свого часу закінчив Золотівський ліцей №16 та отримав диплом кухаря-кондитера у Золотівському професійному ліцеї, після чого жив та працював у Гірському.

Проходив службу на посаді командира протитанкового відділення взводу вогневої підтримки аеромобільної роти аеромобільного батальйону.

“26 серпня цього року, героїчно захищаючі рідну землю на запорізькому напрямку в районі села Роботино, потрапивши під мінометний обстріл, отримав травми, несумісні з життям”, - розповіли у міській адміністрації.

Поховали Героя 10 вересня в Ново-Миколаївці Одеської області.

Водночас Попаснянська громада повідомила, що 29 серпня 2023 року на запорізькому напрямку загинув уродженець Попасної Давид Єгоров.

Давид тривалий час проживав у Підволочиській громаді Тернопільської області та у 2021 році за контрактом пішов служити в ЗСУ.

Виконував військовий обов’язок на посаді солдата 44-тої окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола. Під час виконання бойового завдання отримав вогнепальні осколкові поранення, не сумісні з життям.

“Лише дев’ять місяців тому Давид одружився та мріяв про щасливе сімейне життя. Йому було всього 22 роки”, - наголосили в міській адміністрації.

Героя поховали 2 вересня у Підволочиську, на Тернопільщині.

Нагадаємо, 6 вересня 2023 року в бою під Авдіївкою загинув житель Хомівки Сватівського району – Семен Мальцев.