Дітей росії у школах від Тихого океану до Чорного моря готують до війни, — CNN

Дітей росії у школах від Тихого океану до Чорного моря готують до війни, — CNN.

Масштабне дослідження CNN місцевих і соціальних медіа в росії показало, що діти у віці семи-восьми років отримують базову військову підготовку.

Дітей росії у школах від Тихого океану до Чорного моря готують до війни, зазначає CNN.

Видання наводить приклади мілітаризації дітей у різних містах рф і зазначає, що ця тенденція посилилася саме після вторгнення в Україну.

У липні, наприклад, у Бєлгороді діти дали собі позивні – один назвався "Кувалдою" – і взяли участь у вправах із використання автоматичної зброї, збирання кулемета та подолання смуги перешкод.

У травні в Краснодарі десятки дітей, яким на вигляд було не більше семи-восьми років, марширували в армійській і військово-морській формі, дехто стискав імітацію автоматичної зброї, проходячи повз високих гостей на трибуні.

На параді у місті Вологда маленька дитина відсалютувала і сказала чиновнику: "Товаришу командуючий парадом! Парад готовий. Я командир Уляна Шумєлова".

"Подібні сцени відбувалися від Сахаліну на Далекому Сході Росії до Єйська на Азовському морі. Хтось із дітей виглядає схвильованим, хтось спантеличеним. В Єйську дошкільник очолив марш прикордонників, а його однолітки скандували: "Раз, два, три!", - пише видання.

Більшість дітей на цих парадах у тій чи іншій військовій формі намагаються марширувати кроком без особливого успіху. Часто вони носять фотографії російських військових героїв.

Також CNN відзначає символізм того, що Кремль називає "Спеціальною військовою операцією" в Україні. наприклад, у місті Астрахань діти дошкільного віку носили форму та мали іграшкові транспортні засоби, прикрашені літерою Z, пропагандистським символом, який використовувався для демонстрації підтримки війни в Україні.

Крім того, видання зазначає, що в рф переписують як сучасну, так і давню історію, витрачають багато коштів на нові підручники і програми. Одна з них - "Основи безпеки і оборони Вітчизни", тестується і буде введена у 2024 році.

Нагадаємо, юристи співпрацюють з прокуратурою України і готують досьє військових злочинів для подання позову до Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі, звинувачуючи росію в навмисному спричиненні голоду під час повномасштабної війни.