Суд залишив Коломойського під арештом: український паспорт він не віддавав

Суд залишив Коломойського під арештом, його судять як іноземця

У Києві суд залишив олігарха Ігоря Коломойського під вартою, судді його апеляцію не задовольнили.

Запобіжний захід без змін — тримання під вартою та застава у 3,89 мільярдів гривень, повідомляє Суспільне.

Коломойський заявив, що українське громадянство в нього "нібито як забрали", повідомляє "Радіо Свобода"Олігарх пояснив, що йому про це не повідомляли, утім це випливає з матеріалів справи.

Він зазначив, що український паспорт не віддавав. Коломойський також вкотре підтвердив, що має також паспорт Кіпру та Ізраїлю.

Раніше, коли суд збільшував розмір застави Коломойському, то мотивував рішення тим, що той вийшов з громадянства України і нині є громадянином Ізраїлю, а тому існує ризик переховування за кордоном.

Під час розгляду апеляції Коломойського про зміну запобіжного заходу його хотіли взяти на поруки: ексміністр культури Олександр Ткаченко, телеведучі телеканалу Коломойського "1+1" Мосейчук і Горбунов, головний равин Дніпра та військовий 93-бригади.

Нагадаємо, Коломойського підозрюють в шахрайстві, відмиванні грошей та заволодінні коштами "Приватбанку".

Коломойський отримав від СБУ першу підозру у шахрайстві 2 вересня. Суд арештував Коломойського на 60 днів із можливістю внесення застави, натомість заставу він вносити не став і перебуває у СІЗО.

Ще одну підозру у заволодінні коштами "Приватбанку" на суму понад 9,2 млрд грн Коломойському повідомили детективи НАБУ, крім нього у справ фігурують п’ять членів організованої ним групи.

15 вересня за матеріалами СБУ Коломойський, який вже знаходиться під арештом у СІЗО, отримав нову підозру. За даними слідства, у період з 2013 по 2014 роки він незаконно заволодів 5,8 млрд грн.