Україна розробляє крилаті ракети і хоче отримати аналоги "Калібрів" та Х-101, — The Economist

Україна розробляє крилаті ракети і хоче отримати аналоги "Калібрів" та Х-101, — The Economist

Україна розробляє крилаті ракети і хоче отримати аналоги російських ракет "Калібр" і Х-101.

Про це повідомляє The Economist з посиланням на джерело у Генштабі ЗСУ.

Видання нагадує, що Україна має у своєму розпорядженні нові ракети: постійне постачання ракет Storm Shadow/Scalp з Великої Британії та Франції та нову версію українських ракет "Нептун" яка потопила крейсер "Москва". »

"Велика зміна полягає в тому, що ми отримали нові ракети і розвідувальні дані", - каже джерело в Генштабі України, розмовляючи про удари по Криму. - "Як тільки у нас є ціль, і ми можемо її влучити, ми робимо саме це". Інші крилаті ракети знаходяться в розробці. "Ми хочемо отримати аналог російських "Калібрів" і Х-101", — каже джерело, зазначивши, що швидкість, маневреність і непомітність цієї зброї ускладнюють її перехоплення.

Також видання поспілкувалося з експерткою з безпеки в Одесі Ганною Шелест, вона каже, що Україні не доведеться шукати ракетні проєкти. За її словами, до 2014 року було кілька "божевільних… світових проектів", які розроблялися. Їх законсервували через брак фінансів, а в деяких випадках через саботаж. "Було багато випадків, коли документи зникали або не були підписані", - каже вона. "З деяких із цих проектів знято пил. Створення нової ракети зазвичай займає близько десяти років, але виведення старих прототипів на ринок буде набагато швидшим", - йдеться у статті.

Нагадаємо, у Севастополі вночі, 13 вересня, пролунали вибухи, в рф заявили про ракетну атаку на суднобудівний та судноремонтний завод і підтвердили ураження двох кораблів - підводного човна "Ростов-на-Дону" та великого десантного корабля "Минск". Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував пілотам за бойову роботу у Севастополі.

23 вересня ЗСУ завдали удару по штабу Чорноморського флоту рф у Севастополі, внаслідок ліквідовані 34 офіцери, серед яких був командувач флоту адмірал Віктор Соколов. За інформацією Kyiv Post, допомогли ліквідувати Соколова російські офіцери. ССО ЗС України назвали операцію “Крабовая Ловушка”.