В рф показали командувача Чорноморським флотом Соколова, якого Україна оголосила загиблим (ФОТО)

Міноборони рф показало командувача Чорноморським флотом рф, якого Україна оголосила загиблим

Командувача Чорноморським флотом росії та одного з найвищих офіцерів ВМС росії Віктора Соколова у вівторок показали під час відеоконференції через день після того, як українські спецназівці заявили, що вони його вбили.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що на відео та фотографіях, оприлюднених російським міністерством оборони, Соколов, очевидно, бере участь у відеоконференції з міністром оборони Сергієм Шойгу та іншими топ-адміралами та командуванням армії.

Сили спецоперацій ЗС України заявили, що уточнюють інформацію щодо ймовірної загибелі командувача ЧФ рф.

"Як відомо внаслідок ракетного удару по штабу чорноморського флоту рф було знищено 34 офіцери. Наявні джерела стверджують, що серед загиблих командувач ЧФ рф. Багато кого досі так і не вдалося ідентифікувати через розрізненість фрагментів тіл. Оскільки росіяни терміново були вимушені публікувати відповідь з начебто живим Соколовим - наші підрозділи уточнюють інформацію. Це відбувається в межах процедури зі збору даних щодо результатів проведеної операції", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 23 вересня українська ракета завдала удару по будівлі штабу Чорноморського флоту рф у Севастополі. ССО ЗС України повідомляло, що внаслідок удару ліквідовані 34 офіцери рф, серед яких був командувач флоту адмірал Віктор Соколов.

"Після ураження штабу чф рф загинуло 34 офіцера, серед них командувач ЧФ рф. Ще 105 окупантів було поранено. Будівля штабу не підлягає відновленню", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Kyiv Post, допомогли ліквідувати Соколова російські офіцери. ЗС України назвали операцію “Крабовая Ловушка”.