Німеччина розпочала розслідувати військові злочини рф у передмісті Києва

Німеччина розпочала розслідувати військові злочини рф у передмісті Києва

Федеральна прокуратура Німеччини розслідує військові злочини армії рф у київському передмісті Гостомель.

Це підтвердила прессекретар прокуратури на запит агентства новин dpa, влада ініціювала перше особисте розслідування в середині липня, повідомляє Tagesschau.

Звинувачення полягає в тому, що російські сили в українському місті обстріляли та поранили мирних жителів, у тому числі особу з німецьким громадянством.

"З цього приводу є початкова підозра у вчиненні військових злочинів. Ми перебуваємо в тісному контакті з українськими правоохоронними органами для з’ясування цього питання. Подальші подробиці та коли стався інцидент у Гостомелі, поки невідомі", - зазначається у повідомленні

Федеральна прокуратура Німеччини вже ініціювала структурні розслідування військових злочинів під час війни в Україні в березні 2022 року. Мета розслідувань полягає в тому, щоб спочатку отримати якомога більше доказів без конкретних підозрюваних.

Нагадаємо, російські війська розпочали атаку на аеропорт Гостомеля 24 лютого 2022 року. внаслідок бойових дій постраждала інфраструктура населеного пункту. До 1 квітня 2022 року Гостомель був окупований.

25 вересня голова Комісії з розслідування порушень в Україні Ерік Месе заявив, що росія використовує тортури на окупованих нею частинах України настільки жорстокі, що деяких своїх жертв катує до смерті.