Екссуддя та “сенатор” самопроголошеної “лнр” отримала підозру за трьома статтями

Екссуддя та “сенатор” самопроголошеної “лнр” отримала підозру за трьома статтями

За процесуального керівництва Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора та Луганської обласної прокуратури повідомили про підозру екссудді Апеляційного суду Луганської області.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Фігурантці інкримінували державну зраду, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, в 2014 році діюча суддя Апеляційного суду Луганської області почала співпрацювати з представниками окупаційної влади та зрадила присязі. Вона зайняла посаду «керівника адміністрації голови лнр».

З грудня 2022 року підозрювана стала «сенатором від лнр» у раді федерації федерального зібрання російської федерації.

Підозрювана бере участь у підготовці законопроєктів, спрямованих на посилення впливу окупаційної адміністрації рф на тимчасово окупованій території Луганщини. Систематично підтримує російський окупаційний режим у пропагандистських ЗМІ.

Досудове розслідування ведуть слідчі ТУ ДБР у Краматорську, оперативний супровід ‒ працівники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, підозру у пособництві ворогу отримав колишній "регіонал", керівник фермерського господарства з Луганщини.