Підозру у пособництві ворогу отримав колишній "регіонал", керівник фермерського господарства з Луганщини

Підозру у пособництві ворогу отримав колишній "регіонал", керівник фермерського господарства з Луганщини

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомили про підозру керівнику агропідприємства у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, після повномасштабного російського вторгнення житель Танюшівки Старобільського району, директор одного з фермерських товариств почав співпрацювати з окупаційною владою.

Підозрюваний ‒ ексдепутат Луганської обласної ради 6 скликання від забороненої «Партії регіонів».

Під час окупації території Луганщини підприємець перереєстрував фермерське господарство відповідно до російського законодавства, щоб сплачувати податки в казну держави-агресора.

Також він отримав від «державного банку лнр» суму понад 5 мільйонів рублів на відшкодування частин витрат на підтримку власного виробництва культур і молока. Ще 510 тисяч рублів ‒ на відшкодування 15 % від вартості придбаної техніки та обладнання.

Крім того, навесні 2023 року фігурант подав заяви до окупаційного міністерства про включення підприємства до переліку потенційних одержувачів субсидії.

Йому загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування ведуть слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Зазначимо, що депутатом Луганської облради від “Партії регіонів”, а також директором ДП “Луганський облавтодор” свого часу був керівник зареєстрованого у Танюшівці ТОВ “Грисар-Агро” Мартік Саркісян.

Нагадаємо, СБУ викрила колабораційну діяльність колишнього «регіонала» - керівника агрофірми, який організував господарську діяльність підприємства у співпраці з окупаційною адміністрацією на Луганщині.