Армія росії і ХАМАС мають геноцидні цілі та хочуть знищити українців і ізраїльтян, — Bloomberg

Армія росії і ХАМАС мають геноцидні цілі та хочуть знищити українців і ізраїльтян, — Bloomberg

Агресори — путінські сили вторгнення та ХАМАС використовують терористичні методи. І солдати путіна, і ХАМАС катують, ґвалтують, вбивають, калічать і викрадають. Обидва по-своєму мають геноцидні цілі та хочуть знищити нації: путін — українців, ХАМАС — ізраїльтян.

Про це у статті про необхідність американської підтримки і України і Ізраїлю пише Bloomberg.

Видання наголошує на тому, що у цих двох нападах і війнах є багато спільного. Зокрема "підбадьорюють" злочини російської армії і бойовиків ХАМАС "в основному ті самі лиходії".

"Іранці постачають безпілотники до росії для використання проти українських мирних жителів, а також гроші та зброю ХАМАСу та іншим терористам для їхньої боротьби проти сіоністів. Китайці цинічно безпристрасно ставляться до обох конфліктів, розраховуючи, що їхні інтереси залежать від Москви та Тегерана, чия підтримка може знадобитися Пекіну, якщо і коли він теж захоче стати агресором у Тайванській протоці чи Південно-Китайському морі", - йдеться у статті.

Також видання наголошує, що багато в чому ситуації українців і ізраїльтян відрізняються.

"Українці протистоять набагато більшій державі, колишній наддержаві, яка, як виявилося, має найбільший у світі арсенал ядерної зброї та продовжує погрожувати її застосувати. Ізраїльтяни, навпаки, борються з піддержавною воєнізованою організацією, яка ніколи не зможе знищити державність Ізраїлю", - наголошує Bloomberg.

Крім того, зазначається у статті, Україна є незалежною країною та членом Організації Об’єднаних Націй, яка захищається від іншої держави, яка має постійне місце в Раді Безпеки ООН, але не визнає суверенітет і територіальну цілісність України.

"Тому поразка України була б рівносильною розриву Статуту ООН як такого. Тим часом Ізраїль стикається з групою ХАМАС, яка є лише однією з кількох, які стверджують, що представляють народ, палестинців, у яких досі немає власної держави", - підкреслюється у матеріалі.

Bloomberg зазначає, що все одно схожість — моральна, геополітична, концептуальна — має більше значення, тому "усі ці паралелі роблять невиправданим те, що деякі американські консерватори  вирішили імітувати свого кумира сильного чоловіка Дональда Трампа, вкидаючи елементи дезінформації путіна та спотворюючи українську війну за національне виживання у віддалену територіальну суперечку".

"І Україна, і Ізраїль є демократіями з вадами, але все ж демократіями; це відкриті суспільства, які захищаються від атавістичних автократій і теократій. Вони на передовій у боротьбі, яка може визначити наш час: зіткнення між свободою і тиранією, законом і насильством, порядком і хаосом, світлом і темрявою", - пише Bloomberg.

Саме тому видання наголошує, що США, зокрема Палата представників у Конгресі, "повинні знайти спосіб підтримувати як Ізраїль, так і Україну, доки кожен не переможе".

Нагадаємо, проукраїнські сенатори США від обох партій хочуть швидко ухвалити річний пакет допомоги Україні на суму від $60 до $100 млрд. Фінансування може бути прийнято між 16 жовтня, коли Сенат повернеться з канікул, і 17 листопада — днем закінчення законопроєкту про тимчасовий бюджет.

Водночас адміністрація президента США Джо Байдена хоче об’єднати допомогу України і Ізраїлю в один пакет у Конгресі, але ця пропозиція вже викликала несприйняття в радикального крила республіканців.

Читайте також: Залужний готується до найгіршого сценарію зупинки допомоги США Україні, — FT