Чи будуть в Україні найближчим часом графіки відключення світла: відповідь Міненерго

Чи будуть в Україні найближчим часом графіки відключення світла: відповідь Міненерго

Міненерго спростувало інформацію про запровадження графіків відключення електроенергії, яка напередодні опалювального сезону шириться в соціальних мережах.

Пресслужба Міністерства енергетики повідомляє, що електроенергії, яку виробляють українські електростанції, наразі повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів.

"Обмежень електропостачання наразі не передбачається у жодній з областей країни. Вони можливі виключно у разі масованих ворожих обстрілів, і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання. А також технологічних порушень та у разі несприятливих погодних умов", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що енергетики активно готують енергетичну систему до опалювального сезону.

Міненерго звернулося до громадян з проханням "бути пильними та користуватися тільки офіційною та достовірною інформацією".

Нагадаємо, спікер Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат повідомив, що Україна взяла в оренду кілька систем протиповітряної оборони у низки країн на зимовий період.

Президент України Володимир Зеленський прогнозує, що російські удари по енергосистемі України посиляться, росіяни "намагатимуться знищити енергосистему". Український уряд повідомляв, що в Україні звели багаторівневий захист енергооб’єктів: пасивний та активний.

Військові літаки дальньої авіації росії не завдавали ударів по Україні з 21 вересня 2023 року. На думку британської розвідки, це може означати, що рф накопичує ракети.