ЗСУ завдали ударів по аеродромах рф у Луганську і Бердянську, знищивши гелікоптери

ЗСУ завдали ударів по аеродромах рф у Луганську і Бердянську, знищивши гелікоптери

Збройні сили України завдали ударів по гелікоптерах та обладнанню російських військ на аеродромах поблизу окупованих міст Бердянськ та Луганськ.

СтратКом ЗСУ повідомляє, що удари завдавали у ніч проти 17 жовтня, зазначаючи, що вони були успішними.

Генштаб ЗСУ повідомив, що протягом доби авіація Сил оборони завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

"Підрозділи ракетних військ уразили два вертольоти на посадкових майданчиках, склад боєприпасів та артилерійський засіб противника", - йдеться у повідомленні. 

У російських пабліках пишуть, що по аеродромах били ракетами ATACMS, ніби-то бачили до 40 ракет. Також повідомляється про ураження не менше 10 гвинтокрилів ймовірно Ка-52, живої сили та озброєння. "Це був найсерйозніший удар по армійській авіації", - пишуть в пабліках рф.

Нагадаємо, 13 жовтня в окупованому Севастополі на рейді підірвався російський корабель, вибух чули навіть у центрі міста, у морі над кораблем було видно чорний дим. Як з'ясувалося, ЗСУ атакували носій крилатих ракет "Буян" завдяки експериментальному озброєнню морських дронів.