У Севастополі повідомляють про підрив російського корабля: це може бути носій "Калібрів" (ФОТО)

У Севастополі повідомляють про підрив російського корабля (ФОТО)

В окупованому Севастополі на рейді підірвався російський корабель, вибух чули навіть у центрі міста, у морі над кораблем видно чорний дим.

Про це повідомляє паблік "Кримський вітер" і публікує фото з місця події.

"Щойно на рейді Севастополя вибухнув корабель. Глухий вибух відчули мешканці центру міста, спрацювали сигналізації автомобілів. Зважаючи на все, вибухнув і димить МРК проекту 21631 "Буян-М" - носій "Калібрів. Звук вибуху відчули наші підписники у центрі Севастополя, на Північній стороні, в районі Стрілецької бухти та бухти Камишової", - пише паблік.

Інформації з української офіційної сторони ще немає. Російський "гауляйтер" Севастополя Михайло Развожаєв сказав, що вибухи у морі біля Севастополя - це навчання.

Проросійський Telegram-канал "Рыбарь", якого пов'язують з ФСБ, повідомив, що, ніби-то "українські формування атакували патрульний корабель "Павло Державін" проекту 22160".

"Корабель отримав пошкодження гвинторулевої групи. Для надання допомоги до "Державина" був направлений буксир, який також зазнав атаки супротивника. Кораблі залишилися на ходу, але ступінь ушкодження невідомий. У цій ситуації цікаво те, що епіцентр вибуху був під водою. Це може вказувати на застосування повністю занурюваних безекіпажних катерів для нападу", - йдеться у повідомленні.

Джерела "УП" в СБУ повідомили, що Служба безпеки України разом з Військово-морськими силами ЗСУ атакували носій крилатих ракет "Буян" та корабель "Павел Державин" завдяки експериментальному озброєнню морських дронів. "Буян" атакували сьогодні, 13 жовтня, а корабел "Павел Державін" - 11 жовтня. За даними джерела, обидва судна були уражені "Морськими малюками" з експериментальним озброєнням.

Нагадаємо, у ніч на 4 жовтня українські розвідники висадилися в окупованому Криму, стався жорстокий бій, втрати є з обох боків.

Це не перша висадка українських сил на півострів.

24 серпня стало відомо, що у Криму висадився особовий склад ГУР, відбувся бій за участю плавальних засобів та авіації. Біля населеного пункту Маяк на мисі Тарханкут були чутні вибухи. Головне управління розвідки з взаємодією з військово-морським флотом провели спецоперацію.

Згодом стало відомо, що розвідники пошкодили чотири швидкохідні катери та знищили щонайменше 30 росіян.

У ніч проти 14 вересня Військова контррозвідка Служби безпеки України та Військово-морські ЗСУ провели операцію в окупованому Криму у районі Євпаторії, знищивши російську ППО "Тріумф".