Висадка українських розвідників у Криму: "У жорстокому бою втрати є в рф і в ГУР"

Висадка українських розвідників у Криму: "У жорстокому бою втрати є в рф і в ГУР"

Розвідники висадилися в окупованому Криму цієї ночі, стався жорстокий бій, втрати є з обох боків.

Про це розповів представник Головного управління розвідки МО Андрій Юсов, повідомляє РБК-Україна.

"Продовжуються заходи з деокупації Криму. Це була операція диверсійно-розвідувального характеру. Вона передбачає певні заходи на території й повернення групи назад. Наші групи вже повернулися", - розповів Юсов.

"На жаль, є втрати і серед наших спецпризначенців, але вони не співмірні з російськими. На жаль, вона не можлива без втрат. Це, зокрема, ціна за те, що, фактично, без бою здали український Крим у 2014 році", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 4 жовтня, в Головному управлінні розвідки Міноборони повідомили, що українські спецпризначенці висадилися в окупованому Криму.

Так, спецпризначенці "Стугни" та "Братства" у складі спецпідрозділу Тимура ГУР МО України десантувались на території півострова та нанесли вогневе ураження по російських окупантах.

Це не перша висадка українських сил на півострів.

24 серпня стало відомо, що у Криму висадився особовий склад ГУР, відбувся бій за участю плавальних засобів та авіації. Біля населеного пункту Маяк на мисі Тарханкут були чутні вибухи. Головне управління розвідки з взаємодією з військово-морським флотом провели спецоперацію.

Згодом стало відомо, що розвідники пошкодили чотири швидкохідні катери та знищили щонайменше 30 росіян.

У ніч проти 14 вересня Військова контррозвідка Служби безпеки України та Військово-морські ЗСУ провели операцію в окупованому Криму у районі Євпаторії, знищивши російську ППО "Тріумф".