Україна провела операцію у Криму і знищила російську ППО "Тріумф", яка коштує $1,2 млрд (оновлено)

Україна провела операцію у Криму і знищила російську ППО "Тріумф", яка коштує $1,2 млрд

У ніч проти 14 вересня Військова контррозвідка Служби безпеки України та Військово-морські ЗСУ провели операцію в окупованому Криму у районі Євпаторії, знищивши російську ППО "Тріумф".

Про це повідомляє низка ЗМІ: "РБК-Україна", "УП"hromadske із посиланням на джерела в СБУ.

За даними видань, по цілі ефективно відпрацювали безпілотники та ракети "Нептун". Зазначається, що російський комплекс ППО "Тріумф" коштує 1,2 млрд доларів.

"Спочатку безпілотники СБУ вразили "очі" комплексу — радари та антени. А після виведення з ладу радіолокаційних станцій, підрозділи ВМС двома крилатими ракетами "Нептун" вдарили по пусковим комплексам С300/400 "Тріумф", - пише "УП".

Що відомо про ППО "Тріумф"

С-400 "Тріумф" - російська зенітна ракетна система великого і середнього радіуса дії, зенітний ракетний комплекс (ЗРК) нового покоління.

Цей комплекс створений для ураження літаків-розвідників, літаків стратегічної та тактичної авіації, тактичних, оперативно-тактичних балістичних ракет, балістичних ракет середньої дальності, гіперзвукових цілей, встановлювачів перешкод, літаків радіолокаційного дозору і наведення та інших.

Ракети С-400 армія рф застосовує не тільки як протиповітряну оборону, але і для обстрілів.

"Крим. Реалії" опублікувало супутникові фото знищеного російського комплексу ППО С-400 “Тріумф”.

Нагадаємо, у Севастополі вночі, 13 вересня, пролунали вибухи, в рф заявили про ракетну атаку на суднобудівний та судноремонтний завод і підтвердили ураження двох кораблів. Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував пілотам за бойову роботу у Севастополі.

Мова йде про виведення з ладу на більш ніж тривалий строк, чи взагалі повне знищення одразу двох кораблів - підводного човна "Ростов-на-Дону" та великого десантного корабля "Минск".

Defense Express вважає, що результативний удар України по кораблях Чорноморського флоту рф в окупованому Севастополі, особливо ураження підводного човна, є унікальною ситуацією, яка увійшла в історію.