На Черкащині до 15 років тюрми засудили мешканця Луганщини, який воював проти ЗСУ

На Черкащині до 15 років тюрми засудили мешканця Луганщини, який воював проти ЗСУ

Прокурори Черкаської обласної прокуратури довели в суді причетність луганчанина до участі в терористичній організації та сприяння її діяльності (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

За інформацією, обвинувачений у липні 2014 року, добровільно вступивши до «2-го окремого штурмового артилерійського підрозділу «Тайфун» та «10-ї окремої артилерійської бригади народної міліції лнр», сприяв силовому опору військовослужбовцям Збройних Сил України.

Зокрема, брав безпосередню участь в обстрілах українських військових з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», а також з іншої вогнепальної зброї різного калібру.

Вироком суду чоловіка визнали винним у вчиненні вказаного злочину та призначили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі засуджений переховується від правоохоронних органів та суду на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Спеціальне досудове розслідування (in absentia) у кримінальному провадженні здійснювали слідчі УСБУ в Черкаській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ зібрала докази нових злочинів ватажка «лнр» Пасічника проти національної безпеки України та повідомила йому про підозру.