Німеччина і Велика Британія готують надзвичайну збройну допомогу Україні на зимовий період

Німеччина і Велика Британія готують надзвичайну збройну допомогу Україні на зимовий період

Німеччина складе зимовий пакет протиповітряної оборони для атакованої росією України, а Велика Британія разом з партнерами впроваджує План надзвичайної допомоги Україні у зимовий період.

Про німецьку допомогу заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, повідомляє Tagesschau, а про британську сказав старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ніколас Окотт під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ, пише Укрінформ.

Шольц пообіцяв подальші поставки зброї та фінансову підтримку Україні.

"Все, що необхідно для протиповітряної оборони, є центральною увагою", — сказав Шольц у заяві уряду в Бундестазі в четвер.

Німеччина поставить в Україну додаткову одиницю зенітно-ракетного комплексу Patriot, нові системи Iris-T, нові зенітні танки Gepard і нові необхідні боєприпаси.

“Сполучене Королівство продовжуватиме підтримувати Україну дипломатично, військово і фінансово. Разом з міжнародними партнерами ми впроваджуємо наш План надзвичайної допомоги Україні в зимовий період (127 мільйонів фунтів стерлінгів допомоги на 2023/2024 роки)”, – сказав Окотт.

Нагадаємо, військові літаки дальньої авіації росії не завдавали ударів по Україні з 21 вересня 2023 року, розвідка міноборони Великої Британії вважає, що рф накопичує ракети для зимових ударів по Україні.

Адміністрація президента США Джо Байдена має намір у п'ятницю представити у Конгресі новий пакет фінансування у $100 млрд, з яких передбачається надання $60 млрд Україні і $40 млрд для надання допомоги Ізраїлю, Тайваню та контролювання кордону США та Мексики.