Кулеба запевнив, що США тепер регулярно постачатимуть Україні ракети ATACMS

Кулеба запевнив, що США тепер регулярно постачатимуть Україні ракети ATACMS

США регулярно постачатимуть Україні далекобійні ракети ATACMS і їхня кількість зростатиме.

У цьому запевнив міністр МЗС України Дмитро Кулеба телеканалу 1+1, відповідаючи на питання про застосування перших ракет "Чи означає, що Україна отримуватиме на постійній основі ракети  ATACMS і ще в більшій кількості?".

"Означає. І це прямий результат домовленостей між президентом Зеленським і президентом Байденом, які були досягнуті у Вашингтоні під час їхньої особистої зустрічі наприкінці вересня. Якщо прочитати між рядків виступ президента Зеленського після зустрічі з Байденом, з нього можна було б зрозуміти, що ухвалене дуже важливе рішення. Тому дякуємо Сполученим Штатам за виконання домовленостей і за зміцнення нашої вогневої міці", - сказав Кулеба.

Він вірить у те, що у майбутньому США передадуть Україні ATACMS зі збільшеною дальністю польоту до 300 км.

Нагадаємо, у ніч проти 17 жовтня Сили спецоперацій ЗСУ уразили ракетами аеродроми рф в Бердянську та Луганську, знищивши 9 гвинтокрилів, спецтехніку, установку ППО, а втрати у живій силі противника складають десятки загиблими та пораненими.

У російських пабліках одразу написали, що по аеродромах били ракетами ATACMS.

Пізніше президент Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, а також Білий дім підтвердили таємну передачу ATACMS Україні. У Білому домі зазначили, що версія ракет ATACMS, передана ЗСУ, має дальність дії 165 км. Дальність деяких інших версій ATACMS — близько 300 км.

В росії відреагували на таємну передачу Україні від США далекобійних ракет ATACMS, пригрозивши "найсерйознішими" наслідками. Російський диктатор володимир путін заявив, що рф зможе відбивати атаки американських ракет і ATACMS, які вже є на озброєнні ЗСУ.