Наступ рф на Авдіївку: бої за терикон, вбиті 900 росіян, спалені російські колони танків і бронетехніки

Наступ рф на Авдіївку: за добу вбиті майже 900 росіян, знищені 50 танків і сотня бронетехніки

На Авдіївському напрямку ворог поновив наступальні дії та не полишає спроб оточити Авдіївку.

Про це йдеться у звіті Генштабу ЗСУ.

Зазначається, що минулої доби втрати ворога склали: вбитими та пораненими майже 900 окупантів, знищено та пошкоджено майже 50 танків та понад 100 одиниць броньованої техніки противника. 

116 окрема бригада Сил ТрО ЗСУ опублікувала фото з Авдіївського напрямку, зазначаючи, що разом з побратимами, влучним пострілом знищили чергову ворожу техніку.

Сержант ЗСУ Єгор Фірсов розповів, що тактична задача ворога по Авдіївському напрямку - взяти висоти.

"Зокрема терикон, що знаходиться прям поряд із заводом Авдіївського коксохіму. Тактичний задум зрозумілий: "орки" хочуть поставити системи протитанкових керованих ракет та інші засоби, щоб прострілювати дороги та повністю контролювати логістику. За терикон були і є запеклі бої. Ворог декілька разів намагався його штурмувати. Як "одичалі" карабкались по терикону, але усі там і залишились", - розповів він.

Фірсов додав, що бійці 110 бригади беруть на себе основний удар - шквальний вогонь артилерії, авіаційні обстріли і постійні штурми.

"Взагалі - ця бригада, одна з найкращих. Мав честь з ними співпрацювати та особисто бути знайомим з командуванням. Для розуміння вік бригади - один рік і 8 місяців. Серед яких, півтора роки вони впевнено захищають Авдіївку", - зазначив він.. 

За його інформацією, українське командування якісно заповнило простір РЕБ і РЕР тому, ворог вимушений переходити з цифри на аналоговий зв’язок. Це допомогає ЗСУ прослуховувати і розуміти їх плани.

"Наша ж задача, дотягувати до ворога з нашого боку ударними дронами. Особливо там, де вони ховають техніку. Переважно за буграми, куди важко влучити снаряду, та є радіо-тіні для дрона. Але наші задумки та винаходи, дають можливість залітати, там де перепад висот дуже великий.
Недавно знищили ворожу гаубицю Д30. Її рознесло від детонації БК, та і у орків, почалась пожежа", - розповів Фірсов.

Блогер Борислав Береза зі слів військових розповів, що росіяни під Авдіївкою йшли "колони за колонами".

"Мінімально 5 одиниць. Максимально 30. Як сказав один офіцер "Це що, Курська дуга?". Окупантів поклали багато. Дуже багато. Це була спроба окупантів провести повноцінний наступ з використанням броньованих "кулаків" по трьох напрямках. Йшли проти наших воїнів не мобіки, а кадрові військові, що показує наскільки важливий цей напрямок Кремлю. Воювати вони вміють. Вірніше вміли. Їх шлях окупанта сьогодні закінчили воїни ЗСУ. Ворогом були використані міни і арта, танки та БМП, ракети та РСЗО, авіація та дрони. Наші вистояли. Це більше ніж подвиг", - зазначив він.

Нагадаємо, 10 жовтня армія рф розпочала масштабний наступ на Авдіївку на Донеччині із застосуванням танків, броньованої техніки, авіації і артилерії. Але він не приніс результату, окупанти були розбиті.

Під час першої спроби, за даними BILD, росія втратила понад 60 танків і БТР у наступі під Авдіївкою.