"На Авдіївку росіяни лізуть, як таргани": військова адміністрація про найгарячішу ділянку фронту

"На Авдіївку росіяни лізуть, як таргани": військова адміністрація про найгарячішу ділянку фронту

Під Авдіївкою четверту добу тривають запеклі та безперервні бої, російська армія не полишає спроби просунутися і зайняти позиції ЗСУ.

Про це повідомив під час телемарафону голова міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

"Біля Авдіївки дуже гаряче: росіяни лізуть, як таргани" – сказав він.

"Активно працює авіація. По Авдіївці - ніч дуже гаряча була. Декілька авіаракетних ударів було. Десятки за ніч по самому місту", - додав Барабаш і зазначив, що штурми армії рф не припиняються "ні вдень, ні вночі", 

ISW повідомляє, що "російські війська станом на 12 жовтня не забезпечили серйозного прориву під Авдіївкою і навряд чи відразу відсічуть українські сили в місті".

За оцінками ISW, російські сили захопили 4,52 квадратних кілометрів території з різних напрямків навколо Авдіївки з 10 жовтня. "Заяви росії про просування за ці відстані, ймовірно, перебільшені. Російські джерела стверджували, що російські сили намагаються створити котел навколо українських сил в Авдіївці, але швидко визнали, що нинішній прогрес є повільним", - йдеться у звіті.

Крім того відомо, що "російські сили, ймовірно, втратили принаймні бронетехніку батальйонної тактичної групи (BTG) під час наступальних операцій навколо Авдіївки".

"Український офіцер запасу заявив, що за скромними оцінками українські сили знищили щонайменше 36 російських бронетехніки, включаючи танки, бронетранспортери та транспортні засоби. На кадрах, опублікованих 11 жовтня, нібито видно, як російська бронетехніка в колоні поблизу Авдіївки падає у водойму, а геолокаційні кадри, опубліковані 11 і 12 жовтня, показують, як українські війська завдають ударів по колонах російської техніки в районі Авдіївки. Ці кадри вказують на те, що російські бронетехнічні сили, можливо, не застосовують уроки, отримані з попередніх наступальних операцій під Вугледаром у лютому 2023 року або навколо Києва в березні 2022 року, коли українські сили знищили безладно наступаючу колону російської бронетехніки", - зазначається у звіті ISW.

Нагадаємо, 10 жовтня армія рф розпочала масштабний наступ на Авдіївку на Донеччині із застосуванням танків, броньованої техніки, авіації і артилерії.

Ще у березні цього року британська розвідка прогнозувала, що Авдіївка може повторити долю міста Бахмут.