Новий спікер Палати представників США сказав, чи погодиться збільшити допомогу Україні

Новий спікер Палати представників США сказав, чи погодиться збільшити допомогу Україні

Палата представників США обрала нового спікера. Ним став представник республіканської більшості і прибічник експрезидента Дональда Трампа Майк Джонсон. Він вже висловився щодо виділення допомоги Україні.

Джонсон сказав NBC News, що підтримує питання допомоги Україні, але на певних умовах.

Джонсона запитали, чи підтримує він збільшення допомоги Україні. "Ми всі робимо. ... У нас будуть умови для цього, тому ми працюємо над цим. Ми хочемо підзвітності та хочемо, щоб Білий дім мав чіткі цілі. Але ми збираємося провести ці дискусії. Це буде дуже продуктивно", – сказав він.

Після свого обрання він зробив допис у соцмережі X (Twitter).

"Як спікер, я буду забезпечувати результативність Палати представників і надихати на зміни для американського народу. Ми відновимо довіру до цього органу. Ми просуватимемо комплексну програму консервативної політики, боротимемось зі шкідливою політикою адміністрації Байдена та підтримуватимемо наших союзників за кордоном. І ми повернемо розум уряду, який відчайдушно цього потребує. Повернімося до роботи", - написав Джонсон.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена представила у Конгресі новий пакет фінансування на $100 млрд, з яких передбачається надання $60 млрд Україні і $40 млрд для надання допомоги Ізраїлю, Тайваню та контролювання кордону США та Мексики.

Читайте також: Що буде, якщо США перестануть фінансувати Україну: Bloomberg прогнозує "жорсткий глухий кут і ерозію"