Німеччина хоче бачити Україну членом Європейського Союзу

Німеччина хоче бачити Україну членом Європейського Союзу

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила про впевненість, що наступного місяця Європейський Союз підтримає заявку України на приєднання до блоку на саміті, який розглядається як ключова віха в зусиллях Києва щодо інтеграції з ЄС. 

Про це повідомляє Reuters.

Представляючи розширення ЄС геостратегічною необхідністю, Бербок сказала на конференції в Берліні, що блоку з 27 країн також необхідно продовжити "нудні" внутрішні реформи, щоб мати можливість функціонувати з більш ніж 30 членами.

"Ми хочемо бачити Україну членом нашого Європейського Союзу", - сказала Бербок, яка належить до партії Зелених, яка входить до правлячої коаліції Німеччини. "Європейський Союз має бути розширений. Це геополітичний наслідок загарбницької війни росії проти України".

Нагадаємо, лідери ЄС на саміті 14-15 грудня вирішать, чи надавати Україні офіційний початок переговорів про членство, що для Києва є головним пріоритетом нарівні з військовою та фінансовою підтримкою Заходу.

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц стикаються з важким завданням переконати країни ЄС здійснити масштабні зміни, включаючи болючі внутрішні реформи, які необхідні для прийняття України.

Читайте також: Politico пояснює, яку "скриньку Пандори" відкриє приєднання України до ЄС