Прем'єр Румунії помітив, що в ЄС серед політиків є багато "схожих на путіна"

Прем'єр Румунії помітив, що в ЄС серед політиків є багато "схожих на путіна"

Союзники України повинні твердо підтримувати Київ, інакше ризикують підбадьорити популістські сили в Європі перемогою володимира путіна в Україні.

Про це заявив прем’єр-міністр Румунії Марсель Чолаку, пише Bloomberg.

Він запевнив, що його уряд продовжуватиме надавати "багатовимірну підтримку" Україні, навіть якщо європейські союзники демонструють ознаки втоми від війни, зокрема, коли конфлікт Ізраїлю та ХАМАС затьмарює вторгнення росії.

Чолаку вважає, що конфлікт на Близькому Сході, ймовірно, завершиться швидше, ніж війна в Україні.

"Румунія продовжуватиме допомагати Україні незалежно від політичних витрат", — сказав Чолаку "Ці політичні витрати менш важливі, ніж прецедент, який створить перемога росії".

Прем'єр-міністр вказав на сплеск підтримки по всій Європі правих і популістських сил, багато з яких критикували підтримку урядів України та нарікали на розірвані зв'язки з Кремлем. У Німеччині зростання ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" частково підживлювалося проросійськими настроями.

"Ви можете собі уявити, скільки схожих на путіна є серед деяких європейських політиків-популістів?" — запитав Чолаку.

Нагадаємо, лідери Європейського Союзу публічно підтримують єдиний фронт проти росії, а блок обговорює 12-й пакет санкцій, спрямований на 5 мільярдів євро (5,4 мільярда доларів) у торгівлі з росією. Але ознаки згасання підтримки з’явилися після невиправданих надій контрнаступу ЗСУ.

6 листопада стало відомо, що володимир путін вирішив брати участь у березневих президентських виборах, що дозволить йому залишатися при владі в рф принаймні до 2030 року.