В росії путін залишатиметься при владі до 2030 року, — Reuters

В рф путін залишатиметься у владі до 2030 року, — Reuters

володимир путін вирішив брати участь у березневих президентських виборах, що дозволить йому залишатися при владі в рф принаймні до 2030 року.

Про це повідомили джерела Reuters.

Видання зазначає, що путін, якому перший президент рф Борис Єльцин передав владу в останній день 1999 року, вже був президентом довше, ніж будь-який інший російський правитель, починаючи з Йосипа Сталіна, перевершивши навіть 18-річний термін перебування на посаді Леоніда Брежнєва.

Джерела, які говорили з Reuters на умовах анонімності через делікатність політики Кремля, сказали, що новини про рішення путіна щодо виборів "просочилися і що радники зараз готуються до передвиборчої кампанії".

"Рішення прийнято, він буде балотуватися", - сказало одно із джерел.

Для путіна, який, згідно з опитуваннями громадської думки, користується рейтингом схвалення 80% у росії, вибори є формальністю, адже "він балотуватиметься за підтримки держави, державних ЗМІ та майже без інакомислення основної маси, тому він переможе".

Іноземне дипломатичне джерело, яке також побажало залишитися анонімним, повідомило Reuters, що путін прийняв рішення нещодавно, і що незабаром це буде оголошено.

"Хоча багато іноземних дипломатів, шпигунів і чиновників кажуть, що очікують, що путін залишиться при владі довічно, досі не було конкретного підтвердження його планів балотуватися на президентських виборах у березні 2024 року", - нагадує видання.

Речник Кремля Дмитро Пєсков відмовився від коментарів. У вересні Пєсков заявляв, що якщо путін вирішить балотуватися, "то ніхто не зможе з ним конкурувати".

Нагадаємо, в Україні навесні 2024 року також можуть відбутися вибори президента. Принаймні міністр МЗС Дмитро Кулеба заявив, що такий варіант розглядає президент Володимир Зеленський.

Читайте також: У кремлі відповіли Залужному на слова про "глухий кут війни"