Британський керівник МЗС Камерон перший закордонний візит здійснив в Україну (ФОТО)

Британський керівник МЗС Камерон перший закордонний візит здійснив в Україну (ФОТО)

Державний секретар у закордонних справах, справах Співдружності націй та розвитку Великої Британії Девід Камерон перший закордонний візит здійснив в Україну.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський, вітаючи Кемерона у Києві.

"Хороша зустріч. Зброя для фронту, посилення ППО, захист наших людей і критичної інфраструктури. Вдячний Британії за підтримку!", - зазначив він.

The Guardian, цитуючи Кемерона, пише: "Перебуваючи тут, я хочу сказати, що ми продовжуватимемо надавати вам моральну підтримку, дипломатичну підтримку, економічну підтримку, але перш за все військову підтримку, яка вам потрібна, не тільки цього року, і наступного року, але як би довго це не відбувалося".

Згадуючи про попередні розбіжності з колишнім прем'єр-міністром Борисом Джонсоном Кемерон назвав підтримку Джонсоном України "найкращою річчю".

"Тепер ви знаєте, що світ не зосереджений на ситуації на нашому полі бою в Україні, і його розділення уваги справді не допомагає, і ми вдячні, що ви завжди підтримували Україну", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, 19 жовтня стало відомо, що Німеччина складе зимовий пакет протиповітряної оборони для атакованої росією України, а Велика Британія разом з партнерами впроваджує План надзвичайної допомоги Україні у зимовий період.

Читайте також: На американську підтримку Україні більше не можна покладатися, — The Economist