Президентка Молдови у Києві вшанувала пам’ять активістів, які загинули під час Революції Гідності

Президентка Молдови у Києві вшанувала пам’ять активістів, які загинули під час Революції Гідності

У День Гідності та Свободи Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська вшанували пам’ять активістів, які загинули під час Революції Гідності. До них доєдналася і президентка Молдови Майя Санду.

Як повідомляє ОП, Зеленські разом із Санду встановили лампадки до хреста на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві.

"Присутні також віддали шану пам'яті полеглих активістів біля їхніх портретів. На честь загиблих учасників Революції Гідності пролунали удари дзвона", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 21 листопада Україна відзначає 10 річницю початку Євромайдану та Революції Гідності. З 18 по 20 лютого 2024 року на Майдані загинуло 78 мітингувальників, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників.

Після подій 2013-2014 років, День Гідності та Свободи відзначають з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, про європейський вибір України, який мітингувальникам довелося захищати власними життями. Також у цей день згадують початок і Помаранчевого майдану, коли українці у листопаді 2004 року стали на захист демократичних цінностей.

Читайте також: День Гідності та Свободи. Спогади луганчан