Актор Остап Супка засуджений до трьох років обмеження волі через "п'яну ДТП"

Остап Супка засуджений до трьох років обмеження волі через "п'яну ДТП"

Актора Остапа Ступку - водія Range Rover, засудили до трьох років обмеження волі і визнали винним у влаштуванні ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє прокуратура КиєваСудове засідання відбулося сьогодні, 24 листопада у Голосіївському райсуді Києва, повідомляє Суспільне.

Прокурор довів в суді, що водій автомобіля Range Rover, рухаючись по вул. Федорова у напрямку перехрестя з вул. К. Малевича, виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на припаркований на вулиці Mitsubishi. Внаслідок ДТП чоловік, який перебував у легковику, отримав травми та був госпіталізований.

"Водія Range Rover, 1967 року народження, затримали на місці події. Прилад "Драгер" показав 1, 62 проміле алкоголю в його крові. За сукупністю доказів сторони обвинувачення чоловіка визнано винним в інкримінованому злочині та засуджено до 3 років обмеження волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 8 років", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Зазначається, що прокурор оскаржуватиме вирок в апеляційному порядку "через м’якість призначеного покарання".

Адвокат пояснив журналістам, що обмеження волі зобов'язує актора з'являтися в спеціальні установи для виконання суспільно-корисних робіт.

Ступка вважає вирок суду несправедливим.

"Я погоджусь зі своїм захисником, що це досить несправедливе рішення. Є багато пом'якшуючих обставин. Ми могли вийти на штраф, що було б доречніше та справедливіше для держави, бо сума немаленька. Мінімально — це 170 тисяч гривень. Також не вирішена доля арештованого майна", — сказав Ступка.

Захист також планує подавати апеляцію. Впродовж місяця, поки вирок не набуде сили, для Ступки буде діяти міра запобіжного заходу: нічний домашній арешт з 00:00 до 05:00 ранку.

Нагадаємо, ДТП сталася 4 квітня у Голосіївському районі Києва.  Внаслідок ДТП чоловік, який перебував у легковику, в який врізався автомобіль Ступки, отримав травми та був госпіталізований.