Єрмак є у рейтингу впливових осіб Politico: "Зелений кардинал Києва"

Єрмак увійшов у рейтинг впливових осіб за версією Politico: "Зелений кардинал Києва"

Politico частково опублікувало рейтинг впливових осіб 2023 року у категоріях "Виконавці", "Руйнівники" і "Мрійники".

Хто став "Людиною року" у Європі, та хто посів перше місце в кожній категорії, редакція повідомить пізніше сьогодні, 28 листопада.

У ТОП-5 "Виконавців" увійшов голова ОП Андрій Єрмак, якого назвали "Зеленим кардиналом Києва", він посів четверту сходинку в цій категорії і випередив президента Туреччини Реджепа Ердогана.

Politico пише, що Андрія Єрмака "в деяких колах називають київським "зеленим кардиналом".

"Це тому, що Єрмак є головою офісу президента України Володимира Зеленського, чиє прізвище пов’язане зі східнослов’янським словом, що означає "зелений", — а також тому, що він має звичку відвідувати фотосесії у військових костюмах кольору хакі, які популяризував його бос. У 2024 році, коли Зеленський потенційно зіткнеться з кампанією переобрання в середині війни та перспективою тривалого вторгнення, яке підриває суспільний дух усередині країни, не кажучи вже про кризу на Близькому Сході, яка відволікає західних прихильників України, Єрмак стане ще важливішим як учасник угод президента — і його амортизатор", - зазначає видання, характеризуючи Єрмака.

Politico  вважає, що "Єрмак є головним ідейним мотивом того, що Київ намагається співпрацювати з країнами, що розвиваються, щоб вирвати їх із теплих (і багатих нафтою) обіймів російського президента володимира путіна".

"Враховуючи обмеження закордонних поїздок самого Зеленського, Єрмак їздив у відрядження по всьому світу за дорученням свого боса, зустрічався з високопосадовцями іноземних держав, вів переговори та укладав угоди (що, згідно з українською Конституцією, має бути компетенцією президента, а не його)", - йдеться у статті.

Politico також називає досягнення Єрмака:

  • Те, що Китай сів за стіл переговорів під час мирних переговорів минулого серпня, які проводилися Саудівською Аравією.
  • Інший його улюблений проект: розширення і загострення антиросійських санкцій, Єрмак цим займається як співголова Міжнародної робочої групи з російських санкцій —  Експертна група Єрмака-Макфола.

Нагадаємо, видання Politico знову минулого року визнало президента Володимира Зеленського найсильнішою людиною року у Європі, з яким "хочуть сфотографуватися" європейські лідери, які "біжать до Києва".