Politico анонсувало вихід рейтингу "людина року", у 2022 першу сходинку посів Зеленський (уточнення)

Politico анонсувало вихід рейтингу "людина року", у 2022 першу сходинку посів Зеленський (уточнення)

Видання Politico знову опублікувало рейтинг "людей року", але лише згодом уточнило, що він минулорічний. Минулого року видання визнало президента Володимира Зеленського найсильнішою людиною року у Європі, з яким "хочуть сфотографуватися" європейські лідери, які "біжать до Києва".

Про це йдеться у рейтингу Politico, який читачі сприйняли за цьогорічний.

"Опубліковано 7 грудня 2022 року. Наш рейтинг найвпливовіших людей 2024 року буде оголошено 28 листопада", - уточнило видання пізніше.

Минулого року видання нагадувало, що "це не перший випадок за останні роки, коли Україна зазнає нападу з боку росії".

"Країна бачила хакерські атаки на виборах, припинення постачання газу, порушення території. Але до останнього нападу президента росії володимира путіна решта Європи мало що зробила. Були помилкові рішення в 2004 році, коли Помаранчева революція обіцяла проєвропейський уряд, а потім знову під час протестів на Євромайдані в 2014 році, які знову сигналізували про тісніші зв’язки між Україною та Європою, але вони в основному припинилися", - йдеться у матеріалі.

Politico минулого року писало, що Володимир Зеленський є людиною, "якій Європа не тільки довіряє, але й захоплюється та наслідує — на відміну від попередніх президентів України".

"Лише подивіться, як європейські лідери, які відзначилися на виборах, біжать до Києва, щоб сфотографуватися з урочистим 44-річним хлопцем у його тепер культовій оливково-зеленій футболці. Політики прагнуть бути поміченими поруч із ним", - писало видання.

Зеленського хвалили за вміле використання соцмереж і міжнародних майданчиків, завдяки чому він вимагав і отримував зброю.

Путін теж був у рейтингу, в категорії "Мрійники" він посів останню девяту сходинку "невдаха".

Керівник МЗС рф Сергій Лавров минулого року посів останню дев'яту сходинку "темний дипломат" в категорії "Руйнівники".

Нагадаємо, Зеленський визнав, що на адресу України лунають пропозиції щодо поступок росії, щодо поступок у територіях.