Україна і Литва запустять спільне оборонне виробництво

Україна і Литва запустять спільне оборонне виробництво

Україна і Литва домовились про спільне виробництво засобів оборони, зокрема, засобів боротьби з дронами.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції у Вільнюсі, де він перебуває з робочим візитом. Зеленський розповів про переговори з президентом Литви Гітанасом Наусєдою.

"Ми приділили значну увагу тому, як розвиваються події на фронті. Я вдячний за нову оборонну підтримку, про яку ми домовились. І не тільки за допомогу, а за спільне виробництво, зокрема засобів боротьби з дронами, та інших засобів, необхідних в обороні. Відповідні документи сьогодні укладені", - сказав Зеленський.

За його словами, Україна дуже цінує підтримку Литви, яку та надає українському народові, оскільки у перші дні широкомасштабного вторгнення надана Литвою зброя зупиняла російські колони та знищувала окупанта. 

Нагадаємо, у листопаді міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що Захід не розглядатиме війну росії проти України як безпосередню загрозу, поки не станеться аналогічне потрясіння Перл-Харбору.

На пресконференції він заявив, що у НАТО є озброєння для того, щоб забезпечити Україні технологічний прорив у війні, однак західні союзники продають його третім країнам.

Читайте також: Україна буде де-факто розділена, 2024 рік є переломним моментом у війні, — Time