Дуда вірить, що Трамп може швидко завершити війну в Україні

Дуда вірить, що Трамп може швидко завершити війну в Україні

Президент Польщі Анджей Дуда вірить, що Дональд Трамп, якщо знову обереться президентом США, зможе виконати свою обіцянку про швидке завершення війни в Україні.

Про це Дуда сказав, відповідаючи на питання журналістів, повідомляє "Польське радіо".

"З мого особистого досвіду як президента Республіки Польща, який колись працював з президентом Дональдом Трампом: те, що він мені обіцяв, було виконано (...). Я можу сказати: так, президент Трамп тримає своє слово, якщо він щось говорить, він сприймає це серйозно, - сказав Дуда.

Він також погодився, що існує потенційна загроза нападу росії на Польщу.

"Така загроза потенційно, теоретично існує з огляду на ситуацію, коли російський імперіалізм, безсумнівно, відродився, і росія напала на Україну. Якщо Польща буде слабкою, небезпека такого потенційного нападу, безперечно, зростатиме. Якщо Польща буде сильною і матиме сильну, добре оснащену армію, то ця ймовірність, очевидно, швидко зменшуватиметься",- додав Дуда.

Нагадаємо, кандидат у президенти США республіканець Дональд Трамп заявив, що "ще до інавгурації врегулює війну між росією та Україною".

Врегулювання війни між Україною і рф" включає, за його словами, припинення "нескінченного потоку американських скарбів в Україну" та звернення до європейських союзників з проханням відшкодувати США витрати на відновлення запасів.

Президент Володимир Зеленський запрошував Трампа відвідати Україну, але той відмовився, заявивши, що "зараз, коли президентом є Байден, це буде недоречно".