Прокуратура через суд стягнула на користь одного з відділів освіти Луганщини понад сто тисяч

Прокуратура через суд стягнула на користь одного з відділів освіти Луганщини понад сто тисяч

За позовом Старобільської окружної прокуратури на користь відділу освіти Марківської селищної територіальної громади, що виїхала з тимчасово окупованих територій, стягнули понад 100 тисяч гривень.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Ювенальні прокурори довели безпідставність підвищення ціни на газ для опалення місцевих закладів освіти. Наразі товариство з обмеженою відповідальністю зобов’язали повернути необґрунтовано сплачені кошти.

Підставою для звернення до суду стало виявлення порушень законодавства про публічні закупівлі.

Правоохоронці встановили, що в жовтні 2020 року відділ освіти Марківської селищної ради за результатами проведення тендеру уклав договір з підприємством-газопостачальником. Надалі між сторонами підписані дві додаткові угоди до договору, якими збільшили ціну на природний газ на 21%.

“Внаслідок цього замовник отримав менший обсяг предмета закупівлі, а на рахунок відповідача кошти перераховано надлишково”, – пояснили у прокуратурі.

Господарський суд Луганської області підтримав позицію окружної прокуратури, визнав додаткові угоди до договору недійсними та стягнув з постачальника надмірно сплачені кошти у сумі 103 тисяч гривень.

Нагадаємо, прокурори через суд конфіскували у громадянки рф земельну ділянку на Луганщині.