Зрозуміли, що таке “рускій мір”: Лисогор розповів, що з окупації частіше стала виїжджати молодь

Зрозуміли, що таке “рускій мір”: Лисогор розповів, що з окупації частіше стала виїжджати молодь

Останнім часом молодь з окупованих територій дуже часто переїжджає в Україну та Європу.

Про це в ефірі “Еспресо.TV” розповів начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

“Дуже часто останнім часом молодь виїжджає, переїжджає на територію України, маючи таку невеличку можливість. Переїжджає у Європу, переїжджає в Україну. Це дуже радує, що звідти просто тікають. Тому що всі, нарешті, навіть на тій території, яка була окупована з 2014 року, зрозуміли, що таке “рускій мір”, та що він за собою несе. Коли все вирізається, коли все ламається, й робиться просто така велика військова база”, - наголосив Лисогор.

Він зауважив, що на окупованих з 2014 року територіях залишилося багато викладацького складу, “який прийняв ті норми, які диктує держава-терорист”. Також з росії додатково завозять вчителів.

“Але тут найбільше те, що за вчителів допрацьовує “мгб” та “фсб” нинішнє. Тому що постійно проводяться перевірки у дітей, постійно через класних керівників і телефони перевіряються, і з ким дитина спілкується, про що пише у тому чи іншому пабліку. Перевіряють історію, тому діти дуже обережні”, - сказав Лисогор.

Керівник ЛОВА додав, що при цьому як громадяни, які потрапили під окупацію у 2022 році, так і більшість молоді, з територій, окупованих у 2014 році, прекрасно уміють користуватися інтернетом та використовувати інформацію, яка наявна з усього світу.

Нагадаємо, окупанти обрали 100 дітей із захоплених територій, щоб навчити керування дронами.