Мінсоцполітики пропонує розширити перелік отримувачів виплат ВПО: категорії

Мінсоцполітики пропонує розширити перелік отримувачів виплат ВПО: категорії

Мінсоцполітики пропонує продовжити період подання заяв на перепризначення допомоги ВПО на проживання та уточнити категорії осіб, які мають право на виплати.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

У міністерстві зазначили, що провели низку зустрічей з представниками регіонів та громадських організацій щодо проблемних питань, які виникають під час призначення допомоги ВПО.

“Міністерство отримало багато пропозицій, як покращити регулювання виплат. Врахувавши частину з них, ми розробили зміни до постанови, які уточнюють категорії тих, хто має право на виплати”, - йдеться у повідомленні.

Так, за результатами проведених консультацій пропонується період подання заяв на перепризначення виплат на проживання для ВПО з 1 березня продовжити до 30 квітня 2024 р.  

Також Міністерство пропонує надати можливість отримувати таку допомогу:

  • дітям, які влаштовані у сім’ї патронатного вихователя; патронатним вихователям; дітям, які тимчасово влаштовані у сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу (якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в такій сім'ї не більше 9 444 грн);
  • особам після досягнення віку 55 років; 
  • особам з інвалідністю III групи, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача у такій сім'ї не більше  9444 грн;
  • особам, які доглядають за дитиною до 3-річного віку або за дитиною, яка потребує догляду до 6-річного віку;
  • особам з тяжкими формами захворювання, яким не встановили інвалідність;
  • особам, у складі сім’ї яких є діти до 18 років та/або до 23 років, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

“Сподіваємось, найближчим часом розроблені зміни до законодавства будуть підтримані Урядом, а родини, у яких є такі особи, зможуть отримати виплати, починаючи з березня”, - наголосили у міністерстві.

Нагадаємо, Міністерство соцполітики опублікувало алгоритм щодо продовження виплат на проживання для ВПО з 1 березня 2024 року за заявою.