Луганським переселенцям на Прикарпатті МОМ надала допомоги на понад 6 мільйонів

Луганським переселенцям на Прикарпатті МОМ надала допомоги на понад 6 мільйонів

Міжнародна організація з міграції протягом минулого року виділила понад шість мільйонів гривень для луганчан, яких прихистила Франківщина.

Про це повідомляє Конгрес місцевих та регіональних влад.

Тільки на Прикарпатті Сєвєродонецька районна адміністрація отримала від МОМ предметів для облаштування побуту переселенців та засобів гігієни майже на 4,5 млн грн.

А в рамках проєкту «Програма МОМ України з розповсюдження непродовольчих товарів та загальних поставок» до Франківського хабу надійшла чергова партія речової допомоги для луганчан загальною вартістю близько 1,7 млн грн.

«Близько 2800 луганчан знайшли прихисток на Івано-Франківщині. Незважаючи на те, що більшість з них вже майже два роки мають статус вимушених переселенців і пройшли певний період адаптації, потреба у матеріальній допомозі залишається», – зазначили у Конгресі.

Нагадаємо, з 23 березня у Координаційному центрі при Сватівській МВА розпочалася видача непродовольчих наборів від Міжнародної організації міграції (МОМ) для ВПО з Луганщини, які тимчасово проживають у Броварській громаді.