Регулярні атаки по Харкову – у The Times озвучили мету росії

Регулярні атаки по Харкову – у The Times озвучили мету росії

росія продовжує майже щодня обстрілювати Харків. Наразі стратегією для рф є повна руйнація міста.

Про це пише The Times.

У виданні написали про нещодавній нічний обстріл Харкова. Зокрема тоді очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що рф навмисно вибирає мішенню ті місця, де живуть люди. Так росія намагається налякати місцевих мешканців.

Крім того, журналісти процитували російського пропагандиста Володимира Соловйова, який заявив, що "Харків має бути стертий з лиця землі".

Загальновідомо, що з лютого 2024 року місто потерпає майже щодня від ракетних ударів та атак БпЛА. Основними цілями є об'єкти енергетичної інфраструктури та житлові будинки.

Видання цитує очільника ОВА, який сказав, що десятки сіл у регіоні, що межують з росією, довелося евакуювати після інтенсивних обстрілів. В результаті 526 000 людей - кожен п'ятий - у Харкові та його околицях класифікуються як "внутрішньо переміщені особи" (ВПО).

Журналісти зауважують, що близькість міста до Донецького басейну і його положення в центрі залізниць, надає йому стратегічне значення. До того ж Харків знаходиться лише за 40 кілометрів від кордону рф. І його окупація дозволила б російській армії оточити ЗСУ на Донбасі.

Водночас президент України Володимир Зеленський запевняв, що Харків захищений, проте погодився з тезою, що місто є бажаною ціллю для росіян.

"Якщо вони продовжуватимуть завдавати ударів щодня, як це було протягом останнього місяця, у нас можуть закінчитися ракети, і партнери знають про це", - заявив глава держави на інтерв'ю у суботу, 6 квітня.

Автори матеріалу додають, що у Харкові стає все знайти житло для тих, хто втратив дім через військову агресію, бо школи та університетські гуртожитки вже заповнені.

У The Times підкреслили, що невеликі містечка та села навколо Харкова перетворилися на центри розміщення ВПО.

Нагадаємо, що 7 квітня Володимир Зеленський заявив, що Україна готує відповідь за удари по Харкову.