Кемерон, який називав Трампа ксенофобом, поговорив з ним про війну в Україні

Кемерон, який називав Трампа ксенофобом, поговорив з ним про війну в Україні

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон зустрівся з експрезидентом США Дональдом Трампом, щоб обговорити війну в Україні, НАТО і війну на Близькому Сході.

Про це пише Telegraph.

Кемерон і Трамп зустрілися у понеділок на його курорті Мар-а-Лаго, що, за словами уряду, є "стандартною практикою" для лідерів опозиції перед виборами.

Вони обговорили Україну, війну в Газі та майбутнє НАТО після того, як Кемерон публічно відмежувався від зауважень Трампа щодо Альянсу на початку цього року.

Джерело в уряді повідомило The Telegraph, що Кемерон хотів, щоб Трамп "почув, скільки ми вкладаємо у витрати на оборону" під час "продуктивної зустрічі", яка підкреслила "широту та міцність" особливих відносин.

У вівторок і середу Кемерон зустрінеться з іншими республіканцями у Вашингтоні, де він скаже тим, хто блокує новий пакет допомоги Україні, що Київ повинен перемогти росію, щоб показати, що "кордони мають значення".

Зустріч із Трампом є першою зустріччю високопоставленого британського міністра після того, як колишній президент програв вибори 2020 року Джо Байдену.

The Telegraph нагадує, що раніше Кемерон називав політику Трампа "заборони мусульман" на поїздки "розкольницькою, дурною та неправильною", а самого Трампа — "протекціоністом, ксенофобом, женоненависником".

Нагадаємо, The Washington Post написав статтю про те, чому Трамп є проросійським і антиукраїнським водночас. Ще за своєї каденції він зневажав Україну, схвалював анексію Криму, неохоче зустрічався з тодішнім президентом Петром Порошенком, і навіть на вторгнення рф в Україну відреагував схвально.