Експравоохоронця з Рубіжного засудили за співпрацю з окупантами

Експравоохоронця з Рубіжного засудили за співпрацю з окупантами

За матеріалами СБУ 15 років тюрми заочно отримав екскправоохоронець із Рубіжного, який очолив підрозділ окупаційної «поліції» .

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Судовий вирок отримав колишній працівник карного розшуку Рубіжанського відділу міліції, який в умовах воєнного стану перейшов на бік ворога.

Слідство встановило, що наприкінці 2014 року фігурант звільнився з органів внутрішніх справ і на певний час виїхав до країни-агресора. Після початку повномасштабної війни він підтримав окупантів. Зловмисник склав присягу угрупованню «лнр» та отримав керівну посаду у незаконній силовій структурі.

У липні 2022 року він очолив відділ карного розшуку «Троицкого ровд мвд лнр». Колаборанту доручили виконання поліцейських функцій та підтримання «нових порядків» у зоні окупації.

Його засудили за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України до 15 років ув’язнення з конфіскацією усього майна.

Наразі правопорушник переховується на тимчасово окупованій території Луганщини. Його оголосили у розшук. Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати затримання.

Досудове розслідування вели співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури. 

Нагадаємо, суд оголосив вирок очільнику окупаційної "поліції" Старобільського району.