Суд оголосив вирок очільнику окупаційної "поліції" Старобільського району

Суд оголосив вирок очільнику окупаційної "поліції" Старобільського району

За матеріалами Служби безпеки України колаборанта з Луганщини визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, та заочно засудили до 15 років ув’язнення.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Судовий вирок отримав “т.в.о. начальника Старобільського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр”. Колишній співробітник міліції Луганщини перейшов на бік ворога та після 2014 року працював на посадах “заступника міністра” й “начальника управління карного розшуку мвс лнр”.

“У червні минулого року фігурант очолив “поліцію” на Старобільщині. Загарбники доручили йому сприяти підтриманню окупаційного “порядку”, придушувати будь-які прояви спротиву чи невдоволення з боку місцевих мешканців”, - розповіли в СБУ.

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області засудив колаборанта до 15 років позбавлення волі із забороною обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, судових, правозахисних, правоохоронних органах та займатися діяльністю, пов’язаною з наданням публічних послуг, строком 15 років та з конфіскацією усього майна.

Наразі зловмисник переховується на тимчасово окупованій території Луганщини. Його оголосили у розшук. Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати його затримання.

Досудове розслідування вели співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, за роботу на ворога судитимуть “прокурора” та експравоохоронця з окупованої Луганщини.