За роботу на ворога судитимуть “прокурора” та експравоохоронця з окупованої Луганщини

За роботу на ворога судитимуть “прокурора” та експравоохоронця з окупованої Луганщини

За матеріалами СБУ до 15 років тюрми загрожує двом колаборантам, які служать ворогу у незаконних силових структурах на Луганщині.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Одним з фігурантів є "прокурор Міловського району лнр", призначений окупантами весною 2022 року. Слідчі задокументували, що зрадник почав співпрацювати з ворогом після 2014 року. Обіймав різні посади у "генеральній прокуратурі лнр", деякий час очолював окупаційну “прокуратуру” в Алчевську, був "заступником генерального прокурора лнр".

Другий зловмисник - колишній український правоохоронець, який зрадив присягу та пішов служити до "Міловського рв мвс лнр". Він виконує поліцейські функції у зоні окупації та за власною ініціативою надає загарбникам інформаційну підтримку.

Через свою сторінку у соцмережі колаборант висвітлював діяльність створених рашистами "владних структур" та пропагував встановлені агресором «нові порядки».

Слідчі СБУ зібрали доказову базу щодо протиправної діяльності фігурантів. Вони отримали повідомлення про підозру у колабораційній діяльності. Наразі матеріали скерували до суду.

Зловмисників оголосили у розшук. Їм загрожує до 15 років ув’язнення та конфіскація майна.

Розслідування проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, у Рівному за матеріалами СБУ до 10 років ув’язнення засудили колаборантку, яка перейшла на бік ворога та очолила окупаційний орган влади на Луганщині.