Рівненський суд дав колаборантці з Луганщини 10 років тюрми

Рівненський суд дав колаборантці з Луганщини 10 років тюрми

У Рівному за матеріалами СБУ до 10 років ув’язнення засудили колаборантку, яка перейшла на бік ворога та очолила окупаційний орган влади на Луганщині.

Про це повідомляє Управління СБ України у Рівненській області.

Фігурантка - мешканка Старобільська. На початку повномасштабного вторгнення рф вона підтримала загарбників і добровільно пішла з ними на співпрацю.

Її призначили на посаду “виконуючого обов’язки начальника управління пенсійного фонду “лнр” у Старобільському районі”, де підсудна виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Вироком Рівненського міського суду жінку визнали винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 ККУ «Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора».

Рішенням суду зловмисниці призначили покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру у держзраді та колабораційній діяльності жителю Сватового, який після захоплення міста російськими військами почав працювати на окупаційну владу.