Скільки луганських пенсіонерів-ВПО пройшли ідентифікацію: у ЛОВА назвали цифру

Скільки луганських пенсіонерів-ВПО пройшли ідентифікацію: у ЛОВА назвали цифру

Начальниця ГУ ПФУ у Луганській області Ольга Шарунова на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення акцентувала, що лише 42 з 80 тисяч пенсіонерів-переселенців пройшли ідентифікацію вчасно.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Тим, кому пенсійні виплати припинили, необхідно звернутись до будь-якого сервісного центру ПФУ та подати заяву про поновлення виплати пенсії. Такі заяви розглядаються екстериторіально.

На засіданні також зазначили, що з 1 березня 2024 року виплати допомоги на проживання для ВПО подовжили ще на шість місяців для окремих категорій ВПО, які отримували її протягом одного-двох років. Першочергово виплати зберегли для людей, які не мають можливості працювати, доглядають дітей або важко хворих чи осіб з інвалідністю, не мають доходів або мають низькі доходи.

Наразі до переліку ВПО, що мають право на цю виплату, включили осіб з тяжкими формами захворювання, яким не встановлена інвалідність; дітей, які влаштовані в сім’ї патронатного вихователя; патронатні вихователі; діти, тимчасово влаштовані в сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу.

А також уточнили категорії осіб, які мають право на отримання допомоги з урахуванням доходів до 9 444 грн на особу та категорії (батьки, які доглядають за дитиною, сім’ї зі студентами, сім’ї пенсіонерів, особи старше 55 років).

Період подання заяв на перепризначення виплат для ВПО подовжили до кінця поточного року. При цьому ті, хто подадуть заяви у квітні, отримають кошти із врахуванням березня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для пенсіонерів, які отримали статус ВПО ще до повномасштабного вторгнення, продовжили строки фізичної ідентифікації до 31 березня 2024 року.