В "Агенцію оборонних закупівель" влаштувався ексрегіонал і учасник "Антимайдану", його планують звільнити

В "Агенції оборонних закупівель" Міноборони України працює екснардеп від Партії регіонів та учасник одеського "Антимайдану" Дмитро Волошенков.

Про це сам він повідомив на своїй сторінці у Facebook, де інформує щодо перебігу своєї діяльності в агенції.

УНІАН пише, що Дмитро Волошенков – син відставного генерала СБУ та колишнього першого заступника голови Одеської ОДА Бориса Волошенкова. За каденції Януковича Волошенков-молодший очолював міську організацію Партії регіонів.

Під час Революції гідності Дмитро Волошенков фігурував у проросійських пропагандистських медіа як учасник так званого "Антимайдану" – сепаратистського руху, який переслідував патріотів, підтримував силові дії "Беркута" і виступав за створення "одеської автономії". Волошенков також позував на фото у формі НКВС.

14 січня 2021 року Волошенков очолив департамент європейської та євроатлантичної інтеграції Мінстратегпрому і був звільнений через два дні, оскільки потрапив під дію закону про люстрацію. Однак Одеський окружний адміністративний суд поновив його на посаді.

Агенцію оборонних закупівель очолила Марина Безрукова, яка до того займалась закупівлями Укренерго.

"Куратором цього напряму в Міноборони став Дмитро Клименков. Тільки за останні тижні стало відомо, що посади в Агенції отримали фігурант антикорупційних розслідувань Володимир Пікузо і так звана "тендерна королева" УКрзалізниці Таїсія Олійник", - пише видання. 

Що кажуть в Агенції оборонних закупівель про Волошенкова

Волошенкова планують звільнити після згадок про його "антиукраїнську діяльність"

Про це заявила керівниця Агенції оборонних закупівель Міністерства оборони України Марина Безрукова, пишуть "Схеми". 

Безрукова повідомила, що ініціювала службове розслідування щодо "повноти спеціальної перевірки", яку Волошенков проходив при працевлаштуванні в Агенцію, а також, що звернулася до правоохоронних органів із запитом на його додаткову перевірку.

За словами Безрукової, Волошенкова прийняли на роботу за її попередника і за пів року до того, як вона очолила агенцію в лютому 2024-го. Він отримав посаду менеджера з зовнішньоекономічної діяльності.

"Я не знала про його бекграунд. Водночас, я поцікавилась результатами перевірки Дмитра Волошенкова. Він пройшов поліграф, мені невідомо, чому ці ризики не були враховані. Згідно з висновками, він не мав корупційних ризиків, він професійно працює. Проте для мене неприпустимо працювати в команді з людьми, з якими в нас різні цінності", – заявила вона.

Сам Волошенков сказав, що пройшов перевірку на поліграфі. Питання ж щодо зміни політичної позиції та рішення працювати у державній структурі – залишив без відповіді.