Байден обіцяє негайно підписати новий законопроєкт про допомогу Україні

Байден обіцяє негайно підписати новий законопроєкт про допомогу Україні

Президент США Джо Байден підтримав новий законопроєкт про допомогу Україні, запропонований спікером Палати представників Майком Джонсоном.

Про це йдеться у заяві Байдена.

"Я рішуче підтримую цей пакет (три законопроєкти, - ред.), щоб отримати важливу підтримку Ізраїлю та Україні, надати вкрай необхідну гуманітарну допомогу палестинцям у Газі та зміцнити безпеку та стабільність в Індійсько-Тихоокеанському регіоні. Ізраїль стикається з безпрецедентними нападами з боку Ірану, а Україна стикається з продовженням бомбардувань з боку росії, які різко посилилися за останній місяць", - заявив він.

Байден наголосив, що Палата представників має прийняти пакет цього тижня, а Сенат повинен теж швидко його затвердити.

"Я негайно підпишу цей закон, щоб надіслати світові повідомлення: ми підтримуємо наших друзів і не дозволимо Ірану чи росії досягти успіху", - заявив Байден.

Нагадаємо, посолка України у США Оксана Макарова розкрила подробиці законопроєкту про допомогу Україні, яку оприлюднили у Палаті представників США.

Законопроєкт передбачає асигнування у розмірі $60,8 млрд в частині допомоги Україні та регіональним партнерам для протидії росії.

Зокрема, $9,5 млрд передбачено на економічну допомогу Україні та країнам, що постраждали від вторгнення росії в Україну. А саме: $7,849 млрд на економічну допомогу Україні, що може включати пряму бюджетну підтримку, окрім відшкодування пенсій.