Колаборанта з Кремінської міськради засудили до 12 років тюрми

Колаборанта з Кремінської міськради засудили до 12 років тюрми

Луцький міськрайонний суд у порядку спеціального судового провадження  за відсутності обвинуваченого визнав 36-річного жителя Кремінної винним у колабораційній діяльності (ч.ч. 2,6 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

Обвинувачення довело, що чоловік після повномасштабного вторгнення російських військ добровільно пішов на співпрацю з окупантами та погодився обійняти посаду «помічника голови адміністрації Кремінського району луганської народної республіки».

Він вів інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України.

Зазначається, що у місцевих пропагандистських медіа чоловік просував ідеї проросійської спрямованості, незворотного та стабільного існування на території Луганської області влади рф та наративи «руського міра».

До окупації фігурант обіймав посаду головного спеціаліста одного з відділів Кремінської міської ради.

Суд призначив йому покарання у виді 12 років позбавлення волі із позбавленням на 15 років права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління і контролю, підприємствах і організаціях державної та комунальної власності, а також із конфіскацією майна.

Досудове розслідування вело УСБУ у Волинській області.

Нагадаємо, колишню вчительку з Луганщини засудили до 2,5 років тюрми за колабораціонізм.