Сєвєродонецька громада передала Харкову генератори

Сєвєродонецька громада передала Харкову генератори

Військові адміністрації Луганської області мають намір передати Харківщині 43 генератори. Сьогодні обладнання направила Сєвєродонецька громада.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Сьогодні керівник відомства Артем Лисогор зустрівся з очільником Харківщини Олегом Синєгубовим. Вони обговорили першочергові питання, вирішення яких потребує цей прифронтовий регіон і безпосередньо Харків.

«Противник обстрілює це місто по декілька разів на добу, застосовуючи ракети та потужні авіаційні снаряди. Б’є по критичній інфраструктурі. Але ми зробимо усе залежне, щоб запобігти гуманітарній катастрофі для сотень тисяч харків’ян. Тому разом із начальниками місцевих військових адміністрацій Луганщини вирішили надати сусідам 43 генератори різних потужностей. Зокрема, сьогодні передали обладнання від Сєвєродонецької громади. Воно функціонуватиме для підтримки систем життєзабезпечення. Вистоїмо! І переможемо разом!» – сказав Лисогор.

Генератори мають потужності до 400 кВт.

До ініціативи, крім Сєвєродонецької громади, доєдналися Рубіжанська, Старобільська, Лисичанська, Кремінська, Щастинська міські, Чмирівська сільська, Біловодська селищна громади та Щастинська РДА.

Нагадаємо, Рубіжанська громада отримала від Червоного Хреста генератор HIMOINSA HYW 35 T5 потужністю 28 кВт та причеп для його транспортування.